Telefon

+385 91 5986 899

Telefon
ZATRAŽI PONUDU

Za Vaše poduzeće ili obrt pružamo administrativne usluge. Komunikacija među sudionicima na gradilištu (trebala bi biti) u većini slučajeva pisanim putem.

Pisani trag komunikacije čuva interese svih sudionika u projektu.

Dopisi koje izrađujemo za Vas su informativnog karaktera a možete ih uputiti vašim sudionicima na projektu/gradilištu; Investitoru, Podizvoditelju, Naručitelju, Nadzornom inženjeru, Projektantu, Inspektoru i sl.

U praksi se najčešće susrećemo sa dopisima koji sadrže izvješće o stanju radova, obavijest o promjenama na gradilištu, problematiku gradilišta, očitovanja na reklamacije, razne zahtjeve, razne dostave i slično.

Primjer: Ukoliko primjerice sastavljate poslovni dopis tada ga možete pisati na memorandumu na kojem su podaci o pošiljatelju: naziv tvrtke, djelatnost, ulica, broj, mjesto, broj telefona i telefaksa, broj žiro-računa, zaštitni znak. Mjesto i datum pišu se iza zaglavlja, datum je važan jer se od tog datuma utvrđuju nastale poslovne obaveze. Slijedeći korak je adresa primatelja naziv tvrtke, djelatnosti, odredište, ulica, broj, poštanski broj. Naslov dopisa ili predmet predstavlja kratak sadržaj poslovnog pisma. Sadržaj dopisa počinje sa pozdravom tj. oslovljavanjem osobe kojoj je dopis namijenjen (najčešće sa “Poštovani…”). Slijedi kratak uvod koji mora biti sastavljen tako da osnovni sadržaj pisma poveže s osnovnom namjerom poruke. Sadržaj dopisa je ništa drugo nego bit pisma, koji mora biti jasan i bez dvosmislene formulacije. Zaključak je cilj kojim se naglašava sam sadržaj i zaokružuje cjelinu. Slijedi pozdrav odnosno uljudni oproštaj s primjerice poslovnim partnerom. Potpis je sastavni dio pisma koji pismu daje značenje službenog dokumenta.

Na kraju se navode prilozi tj. dokumenti koji se prilažu uz pismo, navode se ispod sadržaja pisma s lijeve strane: rilog br. 1, prilog br. 2 itd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Pritiskom na gumb "Prihvaćam" slažete se s korištenjem kolačića u skladu s našom Politikom kolačića.